Rīsu kūka ar mandarīniem. “LA.lv” konkursa recepte 0
Kūku sāk gatavot ar to, ka vispirms pagatavo rīsu masu, raksta konkursa dalībniece Inita Balode. Katliņā sajauc pienu ar saldo krējumu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un uzvāra. Pieber rīsus un vāra uz mazas uguns līdz tie gatavi. Masa ir sabiezējusi, izveidojusies salda biezputra. Tad to atdzesē.
No mīklai paredzētajiem produktiem pagatavo mīklu. Mīklu liek tortes formā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Liek cepeškrāsnī 175°C temperatūrā, cep 10 minūtes kūkas pamatni.
Pa to laiku gatavo līdz galam kūkas pildījumu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un rīvētu citrona miziņu.
Puto tik ilgi, kamēr masa kļūst balta. Pēc tam pievieno biezpienu un vaniļas pudiņu. Šo masu savieno ar rīsu biezputru. Pievieno stingrās putās saputotus olu baltumus.
Pildījumu liek uz kūkas pamatnes.
Cep cepeškrāsnī 30 minūtes, uzmanot, lai neapeg virsma, nepieciešamības gadījumā formu pārklāj ar foliju. Atdzesē un novieto ledusskapī.
Kūkas virsmu rotā ar mandarīniem. Mandarīni var būt arī konservēti.
Recepte piedalās portāla “www.la.lv” konkursā sociālajā tīklā Draugiem.lv. Ievieto arī tu savu iecienītāko recepti! Balvā – skaistā un noderīgā pavārgrāmata Ģimenes krājumi! Tāpat vari nobalsot par sev iepatikušos recepti, palīdzot tai kļūt par konkursa laureāti.