Meksikāņu deserts Arroz con Leche: vairāk nekā rīsu pudiņš! 2
Arroz con Leche ir tradicionāls meksikāņu saldais ēdiens. Literāri to var tulkot kā rīsu pudiņu, taču tas ir kas vairāk. Mans vectētiņš mēdza teikt, ka Arroz con Leche ir sava veida cāļa zupa desertu pasaulē, jo nav nekā, ko tas nevarētu ārstēt: saaukstēšanos, galvassāpes, sliktu garastāvokli, sāpes pēc šķiršanās…!
Meksikā katram ir savs unikālais veids, kā pagatavot šo gardumu. Šī ir mana vectētiņa recepte. Es receptē izmantoju gargraudu rīsus, bet var izmantot arī citus. Īsgraudu rīsi padarīs šo desertu krēmīgāku.
Arroz con Leche var baudīt pēc lanča vai pusdienām, taču tas var būt lielisks arī brokastīs un, protams, neatsverams lietainās dienās!
Sastāvdaļas:
1 glāze gargraudu rīsu
1 kanēļa standziņa
1/4 tējkarotes sāls
3 glāzes ūdens
4 glāzes piena
1/2 glāzes rozīņu (pēc vēlēšanās)
1 glāze cukura
kanēlis (apkaisīšanai)
Pagatavošana:
Vidēja lieluma katlā liek rīsus, kanēļa standziņu, sāli un ūdeni, un vāra uz vidējas uguns. Katlu nosedz un turpina vārīt uz mazas uguns. Uzvāra un turpina vārīt vēl, līdz šķidrums gandrīz pilnībā iesūcies un rīsi ir gatavi – aptuveni 15 minūtes.
Pievieno pienu. Ja pievieno arī rozīnes, tad – kopā ar pienu. Turpina vārīt uz mazas uguns, visu laiku maisot, līdz piens sāk burbuļot. Iemaisa cukuru un vāra bez vāka. Nostādina 10 līdz 15 minūtes. Noņem no uguns. Apsedz un atstāj uz 15 minūtēm, pirms pasniedz. Pasniedz siltu vai 2 stundas turētu saldētavā.
Leslijas Limonas recepte no lacocinadeleslie.com