Rīsi ar lēcām 0
Sastāvdaļas: 100 g rīsu, 50 g oranžo lēcu, 8 tamarinda pākstis, sauja Indijas vai ciedru riekstu, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote melno sinepju sēklu, ½ tējkarotes kurkumas, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 1 tējkarote sāls.
Kā gatavot?
Katlā uzkarsē augu eļļu un apcep melno sinepju sēklas. Kad tās sāk sprakšķēt, pievieno rīsus un lēcas un maisot karsē 1 – 2 minūtes. Tad pielej 350 ml ūdens, pievieno pārējās garšvielas un sāli, uzliek vāku un vāra 5 minūtes. Pēc tam pievieno sakapātus Indijas riekstus un smalkos gabaliņos sagrieztu tamarinda mīkstumu, noņem no uguns un noliek katlu uz pusstundu siltā vietā, lai uzbriest rīsi. Ja vārīsiet ēdienu, gaidot, kamēr rīsi kļūs mīksti, lēcas izjuks. Garšo ļoti aromātiski, tamarinds ēdienam piedod mazu skābumiņu un interesantu akcentu.
Recepte 4 porcijām.