Rīsi ar gaļas bumbiņām 0
Sastāvdaļas
• 500 g savvaļas rīsu maisījuma
• 1 citronzāles stiebriņš
• 1 kanēļa standziņa
• ½ tējkarotes kurkumas pulvera
• 1 daiviņa ķiploka
• Sāls
Gaļas bumbiņām
• Malta cūkgaļa
• Saldais krējums
• Buljons
• Svaigais siers Creme Bonjour
• Kellog’s Cornflake pārslas
• Paprikas pulveris
• Malti melnie pipari
• Ķiploki
• Sīpoli
Mērcei
• Savā sulā konservēti tomāti gabaliņos
• Karamelizēti sīpoli un ķiploki
• Oregano
• Sāls
• Cukurs
• Malti melnie pipari
Pagatavošana.
Rīsiem uzlej ūdeni, pievieno uz pusēm pārgrieztu citronzāles stiebriņu, kanēļa standziņu, ķiploka daiviņu, sāli, kurkumu un vāra 35–40 minūtes. Nokāš, katlam uzliek vāku un ļauj rīsiem vēl 15–20 minūtes uzbriest (tad graudi nesalips).
Maltai cūkgaļai pievieno nedaudz saldā krējuma, buljona, svaigo sieru (to var aizstāt ar sarīvētu cieto sieru), samaltas Kellog’s Cornflake pārslas (tās būs saistviela miltu un olu vietā), smalki sakapātus ķiplokus un sīpolus, paprikas pulveri, svaigi maltus melnos piparus un sāli. Veido gaļas bumbiņas un kārto veidnē. Pārlej ar tomātu mērci, kas pagatavota no savā sulā konservētiem tomātiem gabaliņos, karamelizētiem sīpoliem un ķiplokiem (tad tiem ir izteiktāka garša), oregano, sāls un pipariem. Pielej nedaudz ūdens, jo mērce cepoties iztvaikos. Gaļas bumbiņas cep cepeškrāsnī +180 °C 25–30 minūtes. Ja grib biezāku mērci, bumbiņas apviļā miltos.
Pasniedz ar svaigu gurķu, tomātu, redīsu, biešu un spinātu lapu, zaļo lapu salātiem, kam pārslacīta mērce, ko gatavo no baltvīna etiķa, cukura, sāls un ķiplokiem.