Rīsi ar burkāniem 0
(4–6 porcijas)
• 190 g basmati rīsu
• 2 lieli burkāni
• Liels sīpols
• Ēdamkarote sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 krustnagliņas
• ¼ tējkarotes kurkumas
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• Pusstandziņa kanēļa
• ½–1 tējkarote sāls
Rīsus noskalo, notecina un tvaicētājā izsutina mīkstus (to var darīt arī spiediena katlā, uzlejot puslitru ūdens). Rīsus izklāj uz plata šķīvja, lai atdziest un nesalīp.
Sīpolu smalki sagriež un sviestā apcep zeltainu brūnu. Burkānus sasmalcina vai sarīvē salmiņos. Citā pannā uzkarsē eļļu un ātri (30 sekundes) apcep garšvielas (ja nav pieejamas melnās sinepju sēklas, to vietā var izmantot pustējkaroti krievu sinepju). Pieliek burkānus un apcep aptuveni 4–5 minūtes, līdz tie gatavi. Pievieno rīsus un sāli, samaisa. Izslēdz uguni, ēdienu pārslaka ar citrona sulu, izņem kanēļa standziņu un krustnagliņas.
Ideālie, irdenie rīsi lieliski garšo ar zivju ēdieniem.