Rimi Gardēži Lieldienu brokastīs servē netradicionālus olu ēdienus. Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un benedikta olu 0
Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce aicina šogad krāsotās Lieldienu olas izmantot galda rotāšanai un piedāvā viegli pagatavojamu un neierastu brokastu ēdienu recepti.
Pagatavošana:
1. Gatavo krēmu. Katlā uzvāri ūdeni. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.
2. Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.
3. Sablenderē un caur sietiņu nospied šķidrumu.
4. Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
5. Sagatavojam bageti. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadali gabaliņos.
6. Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.
7. Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļus.
8. Gatavo Benedikta olas – katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns. Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minūtes. Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī.
9. Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos.
10. Uzliec olas, pievieno sāli un piparus.
11. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem un redīsiem.