“Rīgas dzirnavnieks” uzsāk bioloģisko auzu pārslu ražošanu 0
Viens no Latvijā lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem AS “Rīgas dzirnavnieks” investējis 50 000 eiro bioloģisko auzu pārslu ražošanas uzsākšanā, informē uzņēmuma pārstāve Inese Ozoliņa.
Līdz šim “Rīgas dzirnavnieks” jau darbojās bioloģisko produktu nišā, taču nolemts ražot arī “Herkuless” bioloģiskās un ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas, tādējādi nostiprinot pozīcijas bioloģisko produktu segmentā.
“Bioloģiskā produktu niša kļūst arvien perspektīvāka Latvijā līdz ar iedzīvotāju izpratnes par veselīgu dzīvesveidu palielināšanos un pieaugot lauksaimnieku interesei audzēt bioloģiskos graudus. Darbības uzsākšanai šajā segmentā mēs gatavojāmies jau no pērnā gada, kad uzsākām pieņemt auzas no bioloģiskajām saimniecībām Latvijā,” klāsta AS “Rīgas dzirnavnieks” valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.
Par jauno produktu noieta tirgiem kļuvušas ne tikai kaimiņvalstis – Igaunija un Lietuva, bet arī nesen uzsāktas pirmās produkcijas piegādes uz Itāliju, tādējādi paplašinot eksporta tirgus. Tas pašreizējos apstākļos ir svarīgi, ņemot vērā Krievijas tirgus neprognozējamību, norāda uzņēmumā.
“Rīgas dzirnavnieks” ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem “Hercogs”, “Herkuless” un “Īsta Saimniece”.