Ilustratīvs attēls. Ieskats “Riga Food 2017”. Foto: BTA

“Riga Food 2018” šogad piedalīsies vairāk nekā 700 uzņēmumu kopumā no vismaz 35 valstīm 0

Starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2018” savus jaunākos produktus un pakalpojumus šogad prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu kopumā no vismaz 35 valstīm, informēja pasākuma rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

“Riga Food 2018” Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks no 5. līdz 8. septembrim, un tajā plānotas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru sacensības, pārtikas produktu konkursi, jaunumu prezentācijas, semināri, šovi, meistarklases un degustācijas. Ikviens varēs smelties idejas savai ēdienkartei un nogaršot daudz ko jaunu, savukārt profesionāļi – gūt kontaktus, zināšanas un veicināt sava biznesa attīstību.

“Riga Food 2018” būs apskatāmi vismaz 12 valstu nacionālie kopstendi, tostarp pirmo reizi izstādē būs iespaidīgs Krievijas uzņēmumu kopstends, kā arī būs apskatāms Lietuvas, Igaunijas Gruzijas, Itālijas, Kanādas, Ukrainas, Polijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Indijas un, protams, arī Latvijas nacionālais kopstends. Pirmo reizi izstādē piedalīsies uzņēmums no Kipras, Irānas un Ēģiptes, vairāki uzņēmumi no Ķīnas un pēc ilgāka laika ar ekspozīcijām atgriezīsies Portugāles, Taizemes, Francijas, Armēnijas, Spānijas un Nīderlandes uzņēmumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas nacionālajā kopstendā Latvijā ražotos pārtikas produktus prezentēs 20 nozares uzņēmumi, tajā skaitā “Lat Eko Food”, “RKF Valežs”, “Jaunpils pienotava”, “Almarini”, “Rāmkalni Nordeco”, “Mosenc”, “Dimdiņi”, “Skrīveru saldumi”, “Karameļu darbnīca”, “Kronis”, “Aloja Starkelsen”, “Naukšēni”, “Kunturi”, “Top Food”, “Smiltenes piens”, “Lubeco”, “Puratos Latvia”, “Ādažu gaļas nams”. Nozīmīga Latvijas nacionālā kopstenda daļa būs arī Latvijas maiznieku biedrības ekspozīcija, kurā piedalīsies vairāki Latvijas maizes cepēji – “Hanzas maiznīca”, “Lāči”, “N. Bomja maiznīca “Lielezers””, “Vidzemes maiznīca”, “Saldus maiznieks”, “Maiznīca Flora” un “Dona”.

Tā kā šogad Latvijas Maiznieku biedrība atzīmē 25 gadu jubileju, tādēļ izstādē “Riga Food 2018” 7. septembrī notiks jubilejas simpozijs “100 iemesli, kāpēc jāēd maize”, kā arī visas izstādes dienas izstāžu centra vestibilā būs skatāmas maizes gleznas.

Sesto gadu izstādē “Riga Food” Latvijas novadu kolorītu un tradicionālos ēdienus izbaudīt piedāvās Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales mājražotāji, zemnieku saimniecības, mazie un vidējie uzņēmumi, kas būs apkopoti četru Latvijas reģionu kopstendos. Šogad savu produkciju prezentēs vairāk nekā 130 mājražotāji.

Pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu – piena, medus – konkursos, kuru rezultātus paziņos uzreiz pēc i”Riga Food 2018″ oficiālās atklāšanas ceremonijas 5. septembrī, plkst. 11 konferenču zālē Nr. 3.

Izstādē norisināsies starptautiskais iepakojuma konkurss “”Riga Food 2018″ iepakojums Nr. 1”, kurā starptautiska žūrija vērtēs pārtikas produktu iepakojumu septiņās kategorijās: iepakojums dzērieniem, konditorejai un saldumiem, pienam un piena produktiem, gaļai un gaļas izstrādājumiem, zivīm un zivju produktiem, maizei un bakalejas izstrādājumiem, kā arī iepakojums, kas neietilpst šajās produktu grupās. Savukārt izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu simpātiju, tādējādi nosakot patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu.

Reklāma
Reklāma

Turpretī Latvijas labākie pavāri un jaunie pavāri no visas Latvijas 7. septembrī pulcēsies Ķīpsalā, lai izstādē “Riga Food 2018” mērotos spēkiem pavārmākslā un cīnītos par titulu “Latvijas pavārs 2018” un “Latvijas pavārzellis 2018”. Šogad pavāri un pavārzeļļi darbosies komandā un pagatavos uzkodu, pamatēdienu un desertu. Izvēloties labāko pavāru, žūrija vērtēs ēdiena noformējumu, garšas un produktu saderību, kā arī konkursanta tehnisko meistarību un darba organizēšanas prasmes. Latvijas pavārzeļļa titulu iegūs pavārs, kurš parādīs vislabāko darba tehniku, inovācijas un veiksmīgi sastrādāsies komandā – tas var nebūt “Latvijas pavārs 2018” uzvarētāja komandā.

Savukārt 7. un 8. septembrī Ķīpsalā norisināsies piektais Latvijas tējas čempionāts, kurā abas dienas izstādes apmeklētāji varēs vērot, kā paši labākie tējas meistari sacenšas četrās sacensību nominācijās – tējas gatavošanas meistarība, tējas kompozīcija ar uzkodu, tējas degustācija un tējas miksoloģija. Čempionāta uzvarētāji dosies Latviju pārstāvēt starptautiskajā tējas meistaru konkursā “Tea Masters Cup International”. Līdztekus Latvijas tējas čempionātam, pasākuma teritorijā uzstāsies tējas nozares profesionāļi ar lekcijām par dažādu veidu tējām, tējas ceremonijām un pasaules tendencēm tējas kultūrā.

Izstādē “Riga Food 2018″ pulcēsies arī labākie Latvijas bārmeņi, kuri 6. septembrī sacentīsies bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā sacensībās ‘Evian & Badoit Latvia Cup 2018”, taču 7. septembrī notiks “Rīgas Melnā balzama” kokteiļu konkursa “Riga Black Balsam Global Challenge 2018” Latvijas fināls.

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība “BT 1”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.