Riekstu trīsstūrīši 0
Sastāvs (vienai platei)
Mīklai:
300 g miltu
2 tējk. cepamais pulveris
140 g cukura
2 paciņas vaniļas cukura
sāls
2 olas
100 g sviesta (istabas temperatūrā)
Mīklas apsmērēšanai:
aprikožu ievārījums (1 burciņa)
Klājumam:
200 g sviesta
200 g cukura
2 paciņas vaniļa cukura
2 ēd. k. ūdens
200 g sakapātie lazdu rieksti 200 g maltie lazdu rieksti
Glazūrai:
3 tāfeles “Laima Lukss” šokolādes
Vērtīgs padoms: Cepumiņi garšo labāk, ja daļa riekstu ir samalti smalki, bet daļa – rupjākos gabaliņos.
Kā gatavot?
Cepšanas laiks un temperatūra: 25–35 min., 1750 C
1. Sagatavojiet klājumu – lieciet katliņā sviestu, cukura, vaniļas cukuru, ūdeni un vienu reizi uzkarsējiet, kamēr masa uzvārās, tad pievienojiet lazdu riekstus, samaisiet kārtīgi un ļaujiet masai atdzist.
2. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādu temperatūrai.
3. Mīklai samaisiet miltus ar cepamo pulveri, izsijājiet uz galda uz izveidojiet tajos bedrīti. Bedrītē lieciet cukuru, vaniļas cukuru, sāli, ka ari olu. Pievienojiet sviestu mazos gabaliņos un samīciet visu, kamēr veidojas viendabīga mīklas masa.
4. Mīklas masu izrullējiet plānā kārtā tā, lai mīkla nosegtu visu plates virsmu – aptuveni 1 cm biezumā. Ja mīkla pārāk līp un to ir grūti izrullēt, ievietojiet to uz kādu laiku ledusskapī.
5. Uzlieciet mīklu uz eļļotas/ietaukotas plates. Apsmērējiet šo ar aprikožu ievārījumu (nepieciešamas aptuveni ½ līdz ¾ ievārījuma no vienas burciņas).
6. Vienmērīgi pārklājiet mīklai pāri ari iepriekš sagatavoto klājumu.
7. Cepiet mīklu 25–35min., kamēr tā gatava. Mīklas gatavību pārbaudiet ar kociņu.
8. Kad mīkla gatava, ļaujiet tai nedaudz atdzist. Pēc tam, kamēr mīkla vēl atrodas uz plates, sagrieziet to 3–4 cm kvadrātiņos un tad pa diagonāli, izveidojot cepumus trīsstūrīšu formā.
9. Izkausējiet šokolādi karstā ūdens peldē.
10. Katra cepumiņa nelielu stūrīti noklājiet ar izkausēto šokolādi.
11. Ņemiet cepumiņus nost no plates, pirms tie ir pavisam atdzisuši.