Foto-Aija Geida

Riekstu ķirbja zupa ar pētersīļu čipsiem. Sevišķi garda! 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sviesta riekstu ķirbja,
• 1 liels burkāns,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• 100 ml saldā krējuma,
• 1 ķiploka daiviņa,
• ½ tējkarotes maltu melno piparu,
• 1/5 tējkarotes malta muskatrieksta,
• ½ tējkarotes kurkumas,
• 1 tējkarote sāls,
• 2 pētersīļu saknes,
• zaļumi (kaltēti pētersīļi, dilles).

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi nomazgā un ar visu mizu sagriež palielos gabalos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Pannā izkausē sviestu, tajā 30 sekundes apcep garšvielas, pieber ķirbja gabaliņus un sarīvētos burkānos, mazliet apcep. Tad pārlej ar litru ūdens, pievieno sāli un sutina, līdz mīksti. Tikmēr pētersīļu saknes nomazgā, notīra un sagriež ļoti plānās šķēlītēs (2 mm). Saliek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un žāvē cepeškrāsnī +50 °C, kamēr šķēlītēm uzrullējas maliņas un tās sanāk kraukšķīgas kā čipsi.
Kad ķirbji paliek mīksti, tos sablendē, pievieno saldo krējumu, sakapātu ķiploka daiviņu, zaļumus un uzvāra. Pasniedz ar pētersīļu čipsiem un pēc vēlēšanās – ar kādu kūpinātu un apceptu gaļas šķēli. Iznāk ļoti aromātiska un īpaši garda biezzupa!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.