Foto – Shutterstock

Riekstu ķirbis ar spinātiem, sieru un šķiņķi 0

Sastāvdaļas (4 porcijas)
• riekstu ķirbis (Butternut)
• 75 g šķiņķa
• 75 g spinātu
• 120 g labi kūstoša siera
• 2 ēdamkarotes sviesta
• ķiploka daiviņa
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• zaļumi (dekorēšanai)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Spinātus blanšē karstā ūdenī, tad iemērc aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem, nokāš un rupji sakapā. Uz pannas izkausētā sviestā apcep šķiņķi, pēc tam spinātus un smalki sakapātu ķiploku.
Ķirbi gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izņem sēklotni un mīkstumu apslaka ar olīveļļu. Pusītēs liek pildījumu un cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Tad uzkaisa sarīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes. Pasniedz siltu ar zaļumiem.
Pildījumam var pievienot sagrieztus šampinjonus, iegūsiet citu garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.