Cepumi “Riekstu bučas”, mājražotājas Agneses Vīdneres gatavoti 0
PAGATAVOŠANA
Vispirms samaļ lazdu riekstus. Tiem brūno iekšmiziņu nevajag noņemt, tad garša būs izteiktāka. Riekstus var sasmalcināt blenderī vai sadrupināt citādi līdz kuskusa graudiņu lielumam, lai paliek sīki gabaliņi. Maltos riekstus samaisa ar pūdercukuru.
Olu baltumus puto ar sāli, līdz nedaudz sabiezē. Pieber cukuru un puto līdz stingrām putām.
Ar karoti iemaisa riekstu un pūdercukura maisījumu, visu akurāti sajauc kopā.
Plāti izklāj ar cepampapīru. Masu iepilda konditorejas maisiņā ar uzgalīti – visglītāk ir, ja izmanto zvaigžņveida uzgali – un izspiež uz plāts nelielus cepumiņus.
Cep 190 grādos 8–10 minūtes.
Kad cepumiņi atdzisuši, tos saliek kopā pa divi (tāpēc arī dēvē par bučām), vidū ieziež vārīto kondensēto pienu vai krēmu Nutella.
Meistares piebilde
Cepumiņi ir ļoti gardi, ar spēcīgu riekstu garšu un smaržu. Tie ir nevis cieti kā bezē, bet gan mīksti. No šā daudzuma var pagatavot aptuveni 20 bučiņu. Var izmantot citus riekstus, bet lazdu rieksti piešķir visizteiktāko garšu.
36,6 °C konsultante AGNESE VĪDNERE, konditore, mājražotāja