Foto – Marta Purmale

Cepumi “Riekstu bučas”, mājražotājas Agneses Vīdneres gatavoti 0

PAGATAVOŠANA

Vispirms samaļ lazdu riekstus. Tiem brūno iekšmiziņu nevajag noņemt, tad garša būs izteiktāka. Riekstus var sasmalcināt blenderī vai sadrupināt citādi līdz kuskusa graudiņu lielumam, lai paliek sīki gabaliņi. Maltos riekstus samaisa ar pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Olu baltumus puto ar sāli, līdz nedaudz sabiezē. Pieber cukuru un puto līdz stingrām putām.

Ar karoti iemaisa riekstu un pūdercukura maisījumu, visu akurāti sajauc kopā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Plāti izklāj ar cepampapīru. Masu iepilda konditorejas maisiņā ar uzgalīti – visglītāk ir, ja izmanto zvaigžņveida uzgali – un izspiež uz plāts nelielus cepumiņus.

Cep 190 grādos 8–10 minūtes.

Kad cepumiņi atdzisuši, tos saliek kopā pa divi (tāpēc arī dēvē par bučām), vidū ieziež vārīto kondensēto pienu vai krēmu Nutella.

Meistares piebilde

Cepumiņi ir ļoti gardi, ar spēcīgu riekstu garšu un smaržu. Tie ir nevis cieti kā bezē, bet gan mīksti. No šā daudzuma var pagatavot aptuveni 20 bučiņu. Var izmantot citus riekstus, bet lazdu rieksti piešķir visizteiktāko garšu.

36,6 °C konsultante AGNESE VĪDNERE, konditore, mājražotāja

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.