Restorāna cienīgi “Cēzara” salāti, kas gatavoti mājās: izdodas lieliski! 0
Pat, ja tu neesi profesionāls pavārs, ievērojot receptes instrukcijas – pagatavošanu un sastāvdaļu daudzumu, tu vari pagatavot tikpat brīnišķīgus “Cēzara” salātus, kādus tos pasniedz izsmalcinātākajos restorānos.
Cēzara salāti ar vistas fileju
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 1 gab.
Ķiršu tomātiņi – 10 gab.
Olas – 2 gab.
Cietais siers (piemēram, Parmezāns) – 50 grami
Romiešu salātlapas – 1 “galviņa”
Baltmaize – 2 šķēles
Sāls, garšvielas, ķiploki – pēc garšas
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Citrona sula – 1 tējkarote
Sinepes – 1/3 tējkarotes
Pagatavošana:
Nomazgā vistas fileju un sālsūdenī novāra līdz gatavībai (kamēr tā mīksta). Vienu (!) olu izvāra cietu.
Maizi sagriež kubiņos – kārto uz sakarsētas pannas un cep, līdz no maizes iztvaiko mitrums. Pievieno sāli un caur spiedi izspiestu ķiplociņu. Cep uz nelielas uguns, noņem līdz maizīte ir zeltaini brūna un ļauj tai atdzist.
Lai pagatavotu mērci – traukā ieliek vienu novārītu olas dzeltenumu un otru – jēlu. Piespiež citrona sulu, sinepes un visu ļoti kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, augu eļļu un atkal samaisa.
Uz liela šķīvja kārto romiešu salātlapas (nosusinātas!), kārto vistas fileju, kas sagriezta strēmelītēs, kā arī tomātus, kas pārgriezti uz pusēm.
Pārlej pāri iepriekš sagatavoto mērci, uzrīvē cieto sieru un papildina visu ar iepriekš sagatavotajiem maizes grauzdiņiem.