Foto: Matīss Markovskis

Restorāna “Buddha” receptes: Mungdāla krēmzupa ar tomātiem, koriandra un karija lapām 0

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Katliņā gī sviestā karsē sinepju sēklas, kurkumu, asafetīdu un ķiploku.

Pievieno mungpupiņas un tomātus. Uzlej dārzeņu buljonu un vāra, līdz pupiņas mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablendē, pievieno saldo krējumu (var gatavot arī bez tā, ja šķiet par treknu).

Pasniedzot rotā ar koriandra un karija lapām.

Par mungpupiņām:
Mungpupiņas ir līdzīgas dzeltenajām lēcām, taču tie ir divi atšķirīgi produkti. Tāpat kā daudzi citi pākšaugi, arī mungdāls ir ļoti veselīgs, to uzskata par profilaktisku līdzekli pret vēzi, par organisma attīrītāju un visu ķermeņa funkciju normalizētāju.

Pupiņas ir lielisks šķiedrvielu, minerālvielu un dažādu vitamīnu avots, kas, pateicoties savai lielajai uzturvērtībai, lieliski iederas dažādos ēdienos. Katrai pupiņai un zirnim ir sava īpatna garša un struktūra, tāda ir arī mungpupiņām, kas labi garšo gan vienkārši novārītas kā piedeva citiem ēdieniem, gan kā pamatsastāvdaļa dažādās receptēs.

!Mungdāla miltus var sajaukt ar ūdeni un šo masu klāt uz apdegumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.