Restorāna “Buddha” fotorecepte: Baklažānu krēmzupa ar dzelteno biešu kraukšķiem 0
Cienasts svētkos, kas lieliski garšo, ir veselīgs, sātīgs un spirdzina garu. Tādu piedāvā veģetārais restorāns “Buddha”, kas mājvietu radis pašā Rīgas centrā. Smeļoties ājurvēdas gudrībās un veģetārās virtuves veselīgajās bagātībās, šefpavārs Oļegs Serafimovs uzbur atšķirīgas Ziemassvētku mielasta nianses.
Pagatavošana
Dzelteno bieti sagriež ļoti plānās šķēlēs – vislabāk ar speciālu rīvi. Katliņā sakarsē eļļu un liek tajā nosusinātas šķēles. Ļauj, lai kādu brīdi pavirst, tad izņem un notecina eļļu.
Veselu baklažānu ar visu mizu cep cepeškrāsnī augstā temperatūrā aptuveni pusstundu, kamēr kļūst melns. Šādi pagatavots baklažāns ir veselīgāks nekā eļļā uz pannas apceptais. Kā zināms, šis dārzenis uzsūc daudz taukvielu.
Pārgriež un izgrebj mīkstumu, to sagriež sīkāk.
Selerijas sakni un sīpolu sagriež kubiņos.
Katliņā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sinepju sēklas, kamēr tās sāk sprakšķēt – tā atveras garša. Ieber kumīna sēklas, asafetīdu, sāli, piparus un brīdi pacep. Ieber un apcep sagriezto seleriju un sīpolu. Pievieno baklažānu.
Pielej ūdeni un brīdi sautē. Visu sablendē, pielej saldo krējumu.
Zupu pasniedz, rotātu ar kraukšķīgajiem biešu čipsiem.