Ārā mest žēl, lietot nevar… Veids, kā apmuļķot piparu dzirnaviņu ražotājus, ir vienkāršs 22
Inita Šteinberga, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”
Ārā mest žēl, lietot nevar – tāda ķeza ar stikla piparu dzirnaviņām ir daudzās virtuvēs. Taču vajag tikai mazu viltību un virtuvēs populārā garšvielu glabātava mals atkal.
Latviskais taupības gēns neļauj izmest stikla trauciņu, kurā nesasniedzami danco pieci pipari. Taču ne tos ārā, ne jaunus iekšā iedabūt nevar, jo viltīgie ražotāji vāciņu, kurā ierīkots dzirnaviņu mehānisms, ir pagatavojuši nevis uzskrūvējamu, bet stingi piekausētu burciņai.
Veids, kā apmuļķot ražotājus, ir vienkāršs – stikla burciņas vāciņu patur karstā ūdenī. Noskaita apmēram līdz piecdesmit un velk laukā. Karsto vāciņu saņem ar dvieli un tad var viegli noņemt. Ja neizdodas, pasilda vēl.
Kad trauciņš vaļā, tad tik žigli tajā ieber piparus un uzmauc vāciņu atpakaļ, kamēr tas vēl padevīgi silts. Restaurētajam rīkam ļauj atdzist un tikai tad izmēģina, cik labi darbiņš izdevies.
Ūdens caur dzirnaviņām trauciņā neieplūst, taču pats dzirnaviņu mehānisms saslop. Lai pipariņi mitrumā neatvilgtu, atjaunotās dzirnaviņas noliek siltā vietā, lai pažūst. Un var atkal malt piparus murrādams, maksājot tikai par mīļoto garšvielu.
Publikācija sagatavota ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu
Par publikācijas saturu atbild AS “LATVIJAS MEDIJI”.