Televīzijas ekrānā kā savā virtuvē 2
Jau sen domāju, ka būtu jāpievērš uzmanība lietai, ko nereti varam vērot televīzijas ekrānos tā sauktajos kulinārijas šovos. Un atsevišķi novērojumi liek uzdot jautājumu – kāda ir sabiedrības galda kultūra Latvijā un kāds ir šo televīzijas raidījumu mērķis?
Pirmā epizode.
Puiši, protams, nereti ēdienreizē pie galda sēž ar cepurēm galvā. Bieži visiem ēdājiem elkoņi ir uz galda, bet, runājot ar pilni piebāztām mutēm (un tas notiek ļoti bieži), sarunu biedru ne vienmēr redz – kā nesen TV3 raidījumā “Vakariņas četratā” viens no šī kulinārijas šova dalībniekiem pamanījās pat spaidīt mobilā telefona taustiņus.
Otrā epizode.
Kārtējais ēstgatavošanas raidījums televīzijā. Uzaicinātās sievietes, kā jau tas tagad ir moderni, ar gariem, izlaistiem matiem, kas daļēji aizsedz seju, rosās ap ēdienu. Brīžiem mati karājas turpat pie gatavojamās maltītes. Iespējams, kāds tur arī iekrīt.
Trešā epizode.
Visumā uzteicamajā LTV kulinārijas raidījumā “Divi šefi” viens no šiem šefiem palīdz īstajam pavāram uz maltītes ziest mērci. Tā aizrāvies ar runāšanu, ka pilnīgi mierīgi nolaiza pirkstus un tūdaļ turpina darboties ar ēdienu…