Reņģes rudzu rīvmaizē 1
Cepot reņģes, tās parasti panē olā un miltos. R estorāna “Ostas skati” pavārs Rūdolfs Šteinbergs iesaka šo komplektu aizstāt ar rudzu maizi. To izkaltē, pagatavo rīvmaizi, pievieno kādu timiāna lapu, mazliet sāls un panē reņģes. Pirms cepšanas zivis uz pāris minūtēm iemarinē ābolu etiķī (tā vietā var izmantot citrona sulu), kam pievienots sāls un pipari. Ābolu etiķis vai citrona sula piešķir svaigu garšas noti, bet rudzu maize – kraukšķīgu, stingru struktūru.
Iemarinētās reņģes apviļā rudzu rīvmaizē un cep uz karstas pannas trīs minūtes no vienas puses, trīs – no otras.
Gatavoja restorāna “Ostas skati” pavārs Rūdolfs Šteinbergs