“Kaijas” konservos “Šprotes eļļā” kā galvenā sastāvdaļa norādītas kūpinātas zivis (70%). Kuras tās ir – brētliņas vai reņģes, – pircējam atliek vien zīlēt!
“Kaijas” konservos “Šprotes eļļā” kā galvenā sastāvdaļa norādītas kūpinātas zivis (70%). Kuras tās ir – brētliņas vai reņģes, – pircējam atliek vien zīlēt!
Foto – Karīna Miezāja

Marķējumā jānorāda zivju suga 4

Jāatgādina, ka turpmāk, izplatot zvejas un akvakultūras produktus mazumtirdzniecībā, marķējumā būs jānorāda ne tikai zivju sugas komerciālais nosaukums, bet arī tās zinātniskais nosaukums. Tāpat marķējumā obligāti jānorāda pārtikas produkta nosaukums, sastāvdaļu apraksts, pārtikas produkta neto daudzums, minimālais derīguma termiņš vai “izlietot līdz” datums, paziņojums par uzturvērtību un cita informācija.

Viedoklis

Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente Ilze Grāmatiņa: “Šprotu ražotāji vairāk izmanto reņģes, nevis brētliņas. To var darīt, taču tam jābūt noteiktam uzņēmuma tehnoloģiskajā shēmā. Lai nemaldinātu pircēju, izejviela jānorāda marķējumā. Nespeciālists gan neatšķirs kūpinātu brētliņu un reņģu garšu, jo tā ir ļoti līdzīga.”

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.