Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Zupa “Okroška” 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 900 ml kefīra
- 2 vārīti kartupeļi
- 150 g kūpinātas mencas
- 4 cieti novārītas olas
- 2 gurķi
- vairāki redīsi
- 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- pustējkarote krievu sinepju
- pustējkarote mārrutku
- 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
- Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa.
- Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Gurķi nomizo un sagriež kubiņos, redīsus ripiņās, mencu garenos gabaliņos.
- Visas sastāvdaļas liek bļodā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.