Receptes / Mērcītes
Zirņu mērce ar timiānu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ne tauku, ne miltu, bet pasakaina smarža un garša. Salātu aizdaram var izmantot dažādas aukstas mērces, kas ēdiena garšu nevis nomāks, bet izcels.
Zirņu mērce paspilgtinās jēra gaļas ēdienus un ceptus kartupeļus, kam bagātīgi pievienoti ķiploki.
PADOMI
- Svaigiem augiem garša un smarža parasti ir smalkāka nekā žāvētiem, tādēļ svaigus zaļumus var pievienot vairāk nekā kaltētus.
- Ēdamkarotei svaigu garšaugu atbilst aptuveni tējkarote žāvētu.
- Garšaugus, ko pievieno salātiem, sīki sasmalcina. Tos iemaisa mērcē reizē ar sāli un cukuru.
- Sasmalcinātos dārzeņus nekavējoties pārlej ar krējumu vai auksto mērci. Taukvielas un skābe daļēji pasargā salātus no vitamīnu zuduma, tie lēnāk sairst.
- Sāli un cukuru pievieno visiem salātiem.