Receptes / Uzkodas

Publicitātes foto
Zaļais falafels ar karija mērci 0
Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI
Sastāvdaļas
Falafeliem:
- 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
- 30 g smalki sakapātu pētersīļu
- 30 g smalki sakapātu piparmētru
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
- 1 tējk. kumīna sēklu
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. malta koriandra
- 80 g miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
Mērcei:
- 200 g turku jogurta
- 1 kiploka daiviņa
- 1 tējk ar kaudzi karija garšvielu
- Sāls, melnie pipari pēc garšas
- 1 ēdamk. citronu sulas
- 1 ēdamk. smalki sakapāto lociņu/pētersīļu
Piedevām:
- 1 liels avokado
- Dažādas zaļās lapas pēc vēlmes (salātu lapas, spināti, biešu lapas u.c.)
- 2 nelieli svaigie gurķīši
- 4 pita maizes
Pagatavošana
- Gatavo falafelu – visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri, blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.
- Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm. Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pita maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafeli un mērci.