Receptes / Salāti

Foto: B.G. Photography/SHUTTERSTOCK
Vistas un dārzeņu salāti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 400 g vistas filejas
- 1 galviņa ledussalātu
- 1 paprika
- 1 garais gurķis
- 1 sarkanais sīpols
- 1 avokado
- 8 ķirštomāti
- puscitrons
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 tējkarote medus
- 1 tējkarote bazilika pesto
- sāls, pipari
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote medus
- puscitrons
Pagatavošana
- Ledussalātus un dārzeņus sagriež strēmelītēs un liek bļodā.
- Sīpolus sagriež šķēlītēs, tomātus uz pusēm un pievieno pārējiem dārzeņiem.
- No sojas mērces, medus, bazilika pesto un citrona sulas pagatavo marinādi, tajā ieliek vistas fileju uz 10 minūtēm iemarinēties.
- Vistas fileju cep uz pannas sakarsētās taukvielās no abām pusēm, līdz gatava. Atdzesē (lai gaļa būtu sulīga, vistas fileju negriež uzreiz pēc noņemšanas no pannas, bet ļauj vismaz 5 minūtes padzist), sagriež šķēlītēs un pievieno salātiem. .
- Pagatavo salātu mērci – citrona sulu sajauc ar medu un olīveļļu un pārlej salātiem.