Receptes / Salāti

Foto: B.G. Photography/SHUTTERSTOCK

Vistas un dārzeņu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejas
  • 1 galviņa ledussalātu
  • 1 paprika
  • 1 garais gurķis
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 avokado
  • 8 ķirštomāti
  • puscitrons
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote bazilika pesto
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • puscitrons

Pagatavošana

  1. Ledussalātus un dārzeņus sagriež strēmelītēs un liek bļodā.
  2. Sīpolus sagriež šķēlītēs, tomātus uz pusēm un pievieno pārējiem dārzeņiem.
  3. No sojas mērces, medus, bazilika pesto un citrona sulas pagatavo marinādi, tajā ieliek vistas fileju uz 10 minūtēm iemarinēties.
  4. Vistas fileju cep uz pannas sakarsētās taukvielās no abām pusēm, līdz gatava. Atdzesē (lai gaļa būtu sulīga, vistas fileju negriež uzreiz pēc noņemšanas no pannas, bet ļauj vismaz 5 minūtes padzist), sagriež šķēlītēs un pievieno salātiem. .
  5. Pagatavo salātu mērci – citrona sulu sajauc ar medu un olīveļļu un pārlej salātiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES