Receptes / Pamatēdieni

Foto: no privātā arhīva
Vienas paplātes pica 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g picas mīklas
- 300 g mocarellas
- 190 g Napoletana mērces
- 65 g mazo rukolas lapu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
- Izrullē un ieklāj picas mīklu uz cepampapīra jau pannā, apsedz ar dvielīti un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā vismaz 45 minūtes.
- Tad apsmērē mīklu ar mērci. Mocarellas sieram nolej sūkalas un to nosusina ar papīra dvieli, lai maksimāli izspiestu mitrumu. Plucina sieru uz picas.
- Picas plāti krāsnī novieto uz otrā (no apakšas) plaukta. Cep 7–10 minūtes (katrai cepeškrāsnij laiks gan var atšķirties).
- Pasniedzot pārkaisa rukolas lapas.