Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Ieva Andersone/grāmata “Ēd laimīgs”
Vecāsmātes Hertas recepte – citrona kēkss 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 330 g kviešu miltu
- 330 g cukura
- 250 g mīksta sviesta vai margarīna
- 5 olas
- 90 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 liela citrona sula un rīvēta miziņa
Pagatavošana
- Cukuru, sviestu un olu dzeltenumus saputo ar mikseri. Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. Pieliek skābo krējumu un saputo. Iesijā miltus ar cepamo pulveri.
- Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un iecilā mīklā.
- Mīklu lej kēksa formā (Ø 22 cm ) un cep 180 grādos 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Kad kēkss atdzisis, izņem no formas un apber ar pūdercukuru.