Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Vārīti sparģeļi ar mērci 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg sparģeļu
Mērcei:
- 175 ml augu eļļas
- 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 tējkarote sinepju
- 2 šalotes sīpoli
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Sparģeļus sasien saišķīšos, liek verdošā ūdenī un vāra 5–7 minūtes. Kad izvārījušies mīksti, noņem saites. Jaunus sparģeļus nevajag mizot, bet nobriedušiem, stingriem dzinumiem jānovelk miziņa un jānolauž stublāja koksnainā apakšdaļa.
- Pagatavo mērci: traukā samaisa etiķi ar sinepēm, sāli un pipariem, pievieno eļļu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad mērcē iejauc sasmalcinātus sīpolus.
- Sparģeļus kārto uz šķīvja un pārlej ar mērci.