Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Anda Krauze

Kārdinošie vaniļas kēksiņi ar krēma cepurīti 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji” .

Sastāvdaļas

  • 220 g miltu
  • 165 g brūnā cukura
  • 165 g mīksta sviesta
  • 3 olas
  • 12 g vaniļas cukura
  • 12 g cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • 150 g krēmsiera
  • 150 g mīksta sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • Ogas dekorēšanai

    Pagatavošana

    1. Bļodā sviestu sakuļ ar cukuru, līdz cukurs tikpat kā izkusis. Turpinot putot, pa vienai piesit olas, līdz izveidojas viendabīga masa. Pieber miltus, cepamo pulveri un sāli, rūpīgi samaisa. Kēksiņu pannā saliek papīra kēksu formiņas un piepilda ar mīklu (2/3 no formiņas). Liek 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Gatavus atdzesē.
    2. Krēmam bļodā liek sviestu, krēmsieru un cukuru. Visu puto, līdz masa viendabīga. To iepilda konditorejas maisiņā un izdekorē atdzisušos kēksiņus.
    3. Dekorē ar vasaras ogām.
      SAISTĪTĀS RECEPTES