Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 4 lieli sīpoli
- 80 g miltu
- 1 ola
- 100 ml ūdens
- 70 ml 9% etiķa
- Garšvielu maisījums pēc izvēles
- Sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- No miltiem, olas, sāls, ūdens un garšvielām sakuļ mīklu, uz 20 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Sīpolus sagriež ripiņās un liek bļodā, pārlej etiķi, samaisa un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam ar aukstu ūdeni noskalo un nosusina.
- Sīpolu gredzenus iemērc mīklā un cep dziļā pannā lielā daudzumā sakarsētas eļļas, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavus liek uz papīra dvieļa, nosusina.