Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock

Uzkoda maizītēm: rīvēts ķirbis ar kausētu sieru, sīpoliem un ķiplociņu 0

Brīnišķīga “zelta” recepte! Uzkoda, kas pagatavota no ķirbja un ir gatava 20 minūtēs! Ļoti garšīgs ēdiens brokastīm un vakariņām – uzsmērēt uz maizītes un pat ņemt līdzi! Ķirbis, kā izrādās, var būt ļoti gards! To var ēst gan atdzesētu, gan siltu – gan smērēt uz maizītes, gan arī pie citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • Ķirbis – 0,5 kg
  • Saulespuķu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • Sviests – 30 grami
  • Kausētais siers – 1 ēdamkarote
  • Sīpols – 1 gab.
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Sāls, melni maltie pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Notīra sīpolu un sagriež smalki. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties sīpolu līdz sīpols ir zeltaini brūns.
  2. Tikmēr notīra, nomizo ķirbi, izņem sēkliņas. Mīkstumu sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno pannā un cep kopā ar sīpoliem. Pēc brīža pannā pievieno sviestu. Gatavo aptuveni 10 minūtes uz vidēji lēnas uguns.
  3. Pēc tam turpat pannā pievieno kausētu sieru, visu kārtīgi samaisa un turpina gatavot uz pannas uz lēnas uguns aptuveni vēl 2-3 minūtes.
  4. Pievieno sāli, piparus un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un gatavs!
SAISTĪTĀS RECEPTES