Receptes / Uzkodas

Foto: Matīss Markovskis

Uzkoda ar rupjmaizi, kaņepēm un egļu dzinumiem 0

Gunta Lūse, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • rupjmaize – 8 šķēles
  • kaņepju sviests – viena dozīte
  • kazas siers vai svaigsiers – 200 g
  • jaunie egļu dzinumi – sauja

Pagatavošana

  1. Maizes rikas dāsni apziež ar kaņepju sviestu, uzliek svaigsiera pikas un jaunos egļu dzinumus. Tie ir maigi un skābeni. Līdzīgu garšu dos zaķskābenes, labi derēs arī tikko izspraukušās gārsas lapiņas. Visi cienājas!

Pavāra piebilde

Dodoties ceļā, sviestu ieliek kārbiņā ar vāku, jo siltā laikā tas var izkust un satecēt mugursomā. Uz rupjmaizes ar kaņepju pavalgu labi garšo arī jebkuras savvaļas ogas – mellenes, korintes, meža zemenes, avenes. Tās citu pie citas sarindo uz maizītes, lai veido ogu kārtiņu.

SAISTĪTĀS RECEPTES