Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock
Pagatavo uz “ātru roku”: aromātiskas sīpolbulciņas 0
Šīs brīnišķīgās, un ātri pagatavojamās bulciņas ir brīnišķīga piedeva gan pie dažādām zupām, gan arī var tikt pasniegta kā vienkārši uzkoda vakariņās pie tējas.
Sastāvdaļas
- Sarkanais sīpols – 2 gab.
- Kārtainā mīkla – 2 plāksnes
- Sviests – 30 grami
- Sāls – pēc garšas
- Medus – 1 ēdamkarotes
- Itāļu virtuves garšvielas (sausās)
Pagatavošana
- Sīpolu nomizo, notīra un sagriež ripiņās, kas nav biezākas par 1 cm.
- Iepriekš atkausētu mīklu liek uz virsmas un ar glāzi “izgriež” tajā aplīšus. To diametram jābūt mazliet lielākam kā sīpola diametram.
- Izliek mīklas aplīšus uz virsmas. Virsū kārto sīpola šķēli, pasāla, pievieno itāļu virtuves sausās garšvielas. Virspusē uzliek nelielu gabaliņu neizkusuša sviesta.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
- Kārto mīklas aplīšus cepešpannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Liek cepties uz vidēji 12 līdz 15 minūtēm, līdz brīdim, kad bulciņas ir zeltaini brūnā krāsā.
- Pasniedz mazliet atdzesētas!