Receptes / Salāti

Foto: AS Food Studio/SHUTTERSTOCK

Tunča un pupiņu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 180 g tunča savā sulā
  • puskārba konservētu pupiņu
  • salātu lapas
  • 100 g olīvu
  • 2 gurķi
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • balzametiķis
  • olīveļļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos un iemarinē etiķī (aptuveni 30 minūtes). Olas cieti novāra.
  2. Gurķus un tomātu sagriež gabalos.
  3. Salātu lapas izklāj uz šķīvja. Uz tām vienmērīgi kārto pupiņas, pāri liek tunci vidēji lielos gabalos, tad gurķus un tomātus, kam uzbārstīts nedaudz sāls, marinētos sīpolus, sagrieztas vārītas olas un olīvas. Salātiem uzslaka olīveļļu un balzametiķi.
SAISTĪTĀS RECEPTES