Receptes / Salāti

Foto: Richard Semik/SHUTTERSTOCK

Tunča un kartupeļu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • ledussalāti vai romiešu salāti 180 g (kārbiņa) konservēta tunča
  • mazie kartupelīši ar mizu
  • puse garā svaigā gurķa vai 2 mazie gurķīši
  • 1 sarkanais sīpols
  • 8 paipalu olas
  • pusēdamkarote kaperu
  • timiāns

Mērcei:

  • Dižonas sinepes ar graudiem
  • saulē kaltēti tomāti
  • olīvas
  • olīveļļa
  • citrona sula
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kartupelīšus ar visu mizu cep cepeškrāsnī, iepriekš uzkaisot sāli, piparus, timiānu un uzslakot eļļu.
  2. Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež galus un ar kartupeļu mizojamo sagriež plānās strēmelēs. Sīpolu sagriež plānās ripiņās.
  3. Novāra paipalu olas.
  4. Salātu sastāvdaļas kārto traukā: vispirms liek ledussalātus un ceptos kartupelīšus, tad pievieno gurķus, sīpolus, tunci un kaperus. Pārlej mērci.

Ja grib ideāli vārītas paipalu olas, tās liek karstā ūdenī, vāra 2 minūtes 45 sekundes, pēc tam patur aukstā ūdenī.

SAISTĪTĀS RECEPTES