Receptes / Salāti

Foto: Richard Semik/SHUTTERSTOCK
Tunča un kartupeļu salāti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- ledussalāti vai romiešu salāti 180 g (kārbiņa) konservēta tunča
- mazie kartupelīši ar mizu
- puse garā svaigā gurķa vai 2 mazie gurķīši
- 1 sarkanais sīpols
- 8 paipalu olas
- pusēdamkarote kaperu
- timiāns
Mērcei:
- Dižonas sinepes ar graudiem
- saulē kaltēti tomāti
- olīvas
- olīveļļa
- citrona sula
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Kartupelīšus ar visu mizu cep cepeškrāsnī, iepriekš uzkaisot sāli, piparus, timiānu un uzslakot eļļu.
- Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež galus un ar kartupeļu mizojamo sagriež plānās strēmelēs. Sīpolu sagriež plānās ripiņās.
- Novāra paipalu olas.
- Salātu sastāvdaļas kārto traukā: vispirms liek ledussalātus un ceptos kartupelīšus, tad pievieno gurķus, sīpolus, tunci un kaperus. Pārlej mērci.
Ja grib ideāli vārītas paipalu olas, tās liek karstā ūdenī, vāra 2 minūtes 45 sekundes, pēc tam patur aukstā ūdenī.