Receptes / Zupas

Foto: Pexels
Tradicionālā vācu zupiņa ar mednieku desiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām 0
Garda, sātīga zupa – kas gan var būt labāks par šo vakariņās un arī pusdienās? Gandrīz nekas! Piedāvājam tradicionālo vācu zupu ar medniekdesiņām, kūpinātu gaļu un sarkanajām pupiņām – šis ēdiens, pareizi pagatavots, izdodas sātīgs un ļoti aromātisks.
Sastāvdaļas
- buljons – 1,5 litri
- mednieku desiņas – 150 grami
- kūpināta gaļa – 150 grami
- kartupeļi – 3 gab.
- selerijas kāts – 1 gab. (vidēja izmēra)
- sīpols – 1 gab. (vidēja izmēra)
- svaigs kāposts – 150 grami
- sarkanās konservētās pupiņas – 250 grami
- tomāti savā sulā – 450 grami
- malts timiāns – 1/2 tējkarote
Pagatavošana
- Sagatavo pusotru litru buljona, uzvāra. Kartupeļus, sīpolus un seleriju sagriež kubiņos un liek buljonā vārīties.
- Turpat pievieno timiānu un pievieno iepriekš sasmalcinātus tomātus savā sulā. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes ar vāku.
- Kāpostus sagriež smalkās strēmelītēs. Pievieno kopā ar pupiņām zupā, samaisa un vāra vēl 15 minūtes (ar vāku).
- Desiņas un kūpinātu gaļu sagriež plānās šķēlītēs un mazliet apcep uz pannas eļļā, tad pievieno zupai. Pievieno sāli, piparus, ja vēlas, citas garšvielas un vāra vēl 3-4 minūtes.