Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock

Tomātu, mocarellas un turku zirņu salāti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 125 g mini mocarellas bumbiņu
  • 1 kārbiņa konservētu turku zirņu
  • 200 g ķirštomātu
  • Puse garā gurķa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote gaišā balzametiķa
  • 1 tējkarote garšvielas tomātiem un mocarellai
  • Bazilika lapiņas

    Pagatavošana

    1. Turku zirņus nokāš, noskalo un notecina. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, gurķi sagriež šķēlītēs, arī bazilika lapiņas sagriež. Lielā bļodā sakuļ eļļu ar etiķi un garšvielu maisījumu. Visus sagrieztos produktus un siera bumbiņas liek bļodā sakultajā mērcē un sajauc. Kārto salātu traukā un pārkaisa vēl garšaugu maisījumu.
    2. ! Mocarella ir nenogatavināts jeb svaigais siers, kam raksturīga maiga garša, tas satur maz sāls un kaloriju.
      SAISTĪTĀS RECEPTES