Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Stiprini imunitāti! Pikantie burkānu – gurķu salāti ar ķiploku un ingvera mērcīti 0
Nostiprinām imunitāti! Šie pikantie burkānu un gurķu salāti ar ķiploku – laima mērci ir izcili, lai to izdarītu. Pie tam tos pagatavot ir patiešām vienkārši! Turklāt tie ir ļoti, ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas
- Burkāni – 0,5 kg
- Svaigs gurķis – 200 grami
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Ingvers – pēc garšas
- Sojas mērce – 50 ml
- Sezama eļļa – 40 ml
- Sezama sēkliņas – dekorēšanai
Pagatavošana
- Nomizo burkānus un sarīvē uz rupjās rīves, lieliski, ja jums ir tāda rīve, kas piemērota “Korejas burkānu” rīvēšanai. Bet, ja nav, izmantojiet parasto.
- Sagriež gurķi nelielos kubiņos vai, ja ir ass nazis – plānās strēmelītēs un sajauc to kopā ar burkānu.
- Gatavo mērci: notīra ingveru un ķiploku. Ķiploka daiviņas sagriež ļoti smalki, bet ingveru sarīvē uz smalkās rīves.
- Pēc tam ingveru un ķiploku kārtīgi samaisa, saspaida, pievieno eļļu, sojas mērci un kārtīgi samaisa.
- Mērci pievieno burkāniem un gurķiem, visu kārtīgi sajauc un noliek vēsā vietā vismaz uz 30 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa sezama sēkliņas.