Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock

Stiprini imunitāti! Pikantie burkānu – gurķu salāti ar ķiploku un ingvera mērcīti 0

Nostiprinām imunitāti! Šie pikantie burkānu un gurķu salāti ar ķiploku – laima mērci ir izcili, lai to izdarītu. Pie tam tos pagatavot ir patiešām vienkārši! Turklāt tie ir ļoti, ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas

  • Burkāni – 0,5 kg
  • Svaigs gurķis – 200 grami
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Ingvers – pēc garšas
  • Sojas mērce – 50 ml
  • Sezama eļļa – 40 ml
  • Sezama sēkliņas – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Nomizo burkānus un sarīvē uz rupjās rīves, lieliski, ja jums ir tāda rīve, kas piemērota “Korejas burkānu” rīvēšanai. Bet, ja nav, izmantojiet parasto.
  2. Sagriež gurķi nelielos kubiņos vai, ja ir ass nazis – plānās strēmelītēs un sajauc to kopā ar burkānu.
  3. Gatavo mērci: notīra ingveru un ķiploku. Ķiploka daiviņas sagriež ļoti smalki, bet ingveru sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Pēc tam ingveru un ķiploku kārtīgi samaisa, saspaida, pievieno eļļu, sojas mērci un kārtīgi samaisa.
  5. Mērci pievieno burkāniem un gurķiem, visu kārtīgi sajauc un noliek vēsā vietā vismaz uz 30 minūtēm.
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisa sezama sēkliņas.
SAISTĪTĀS RECEPTES