Receptes / Pamatēdieni

Foto – Valdis Semjonovs
Sparģeļi ar plaucētām olām un tomātu pesto 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g zaļo sparģeļu
- 2 olas
- 20 ml etiķa
- 20 g sviesta
- 30 ml olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 timiāna zariņi
- sāls, pipari
Mērcei:
- 40 g saulē kaltētu tomātu
- 20 g Indijas riekstu
- 20 g cietā siera
- eļļa
Pagatavošana
- Zaļos sparģeļus nomizo un nolauž aptuveni 2 cm no resnā gala. Liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes, pēc tam apcep sviestā un olīveļļā, uzbārstot sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.
- Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Bļodiņā iesit olas un lēnām ieslidina ūdenī. Vāra 4 minūtes.
- Lai pagatavotu pesto, blenderī sakuļ saulē kaltētus tomātus, tomātu eļļu, cieto sieru un Indijas riekstus.
- Sparģeļus kārto uz šķīvja, pārlej mērci un virsū liek bez čaumalas vārītās olas. Ēdienu var bagātināt ar dažādiem diedzējumiem.