Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Spageti sacepums ar spinātiem un baziliku 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 125 g spageti
- 150 g spinātu
- 1,5 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
- 120 g rīvēta cietā siera
- 40 g kāda cita rīvēta siera
- 100 ml piena
- 6 olas
- Pustējkarote sāls
- Šķipsna maltu melno piparu
Pagatavošana
- Izvārītus un atdzesētus spageti sagriež gabaliņos. Sajauc ar spinātiem, baziliku, abiem sieriem, sāli un pipariem.
- Makaronu maisījumu liek ietaukotā cepamajā veidnē (Ø 26 cm). Olas sakuļ ar pienu un pārlej makaroniem.
- Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
- Spinātus var aizstāt ar nedaudz apbrūninātiem puraviem.