Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Spageti sacepums ar spinātiem un baziliku 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 125 g spageti
  • 150 g spinātu
  • 1,5 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta bazilika
  • 120 g rīvēta cietā siera
  • 40 g kāda cita rīvēta siera
  • 100 ml piena
  • 6 olas
  • Pustējkarote sāls
  • Šķipsna maltu melno piparu

    Pagatavošana

    1. Izvārītus un atdzesētus spageti sagriež gabaliņos. Sajauc ar spinātiem, baziliku, abiem sieriem, sāli un pipariem.
    2. Makaronu maisījumu liek ietaukotā cepamajā veidnē (Ø 26 cm). Olas sakuļ ar pienu un pārlej makaroniem.
    3. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
    4. Spinātus var aizstāt ar nedaudz apbrūninātiem puraviem.
      SAISTĪTĀS RECEPTES