Receptes / Pamatēdieni

Foto: Sasaken/SHUTTERSTOCK

Spageti ar sēnēm un bekonu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti
  • 400 g šampinjonu
  • 150 g brokastu bekona
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g cietā siera
  • 1 sīpols
  • pusglāze dārzeņu buljona
  • 1 tējkarote miltu
  • olīveļļa
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu sasmalcina, sēnes un bekona šķēlītes sagriež gabaliņos. Sakarsētā eļļā vispirms apcep sīpolus un bekonu, tad liek klāt sēnes, cep dažas minūtes.
  2. Iejauc miltus, maisot pielej saldo krējumu un buljonu, uzvāra un vāra vēl 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisa daļu sarīvēta cietā siera.
  3. Sālsūdenī izvāra spageti, nokāš, iemaisa sēņu mērcē, pievieno daļu sakapāto pētersīļu. Šķīvjos pārkaisa pārējo sieru un pētersīļus.
SAISTĪTĀS RECEPTES