Receptes / Pamatēdieni

Foto: Sasaken/SHUTTERSTOCK
Spageti ar sēnēm un bekonu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g spageti
- 400 g šampinjonu
- 150 g brokastu bekona
- 200 g saldā krējuma
- 50 g cietā siera
- 1 sīpols
- pusglāze dārzeņu buljona
- 1 tējkarote miltu
- olīveļļa
- pētersīļi
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sasmalcina, sēnes un bekona šķēlītes sagriež gabaliņos. Sakarsētā eļļā vispirms apcep sīpolus un bekonu, tad liek klāt sēnes, cep dažas minūtes.
- Iejauc miltus, maisot pielej saldo krējumu un buljonu, uzvāra un vāra vēl 3–4 minūtes. Pieber sāli un piparus, iemaisa daļu sarīvēta cietā siera.
- Sālsūdenī izvāra spageti, nokāš, iemaisa sēņu mērcē, pievieno daļu sakapāto pētersīļu. Šķīvjos pārkaisa pārējo sieru un pētersīļus.