Receptes / Pamatēdieni

Publicitātes foto
Sorgo ar dārzeņiem un plaučolu 0
Sastāvdaļas
- 140 g Just Nature sorgo
- 30 g šalotes sīpolu
- 70 g cukurzirņu
- 70 g sparģeļu
- 15 g olīveļļas
- 20 g sviesta
- 2 g sāls
Plaučolai:
- 1 ola
- 10 g etiķa
- ūdens
Pagatavošana
- Izmērcē sorgo aukstā ūdenī 4-8 stundas pirms vārīšanas. Izmērcētu sorgo vāra uz lēnas uguns līdz gatavībai. Sāli pieber pirms vārīšanas beigām. Nokāš un atdzesē.
- Sagriež un apcep olīveļļā Šalotes sīpolus, tad cukurzirnīšus un sparģeļus. Pievieno sorgo, sviestu un apcep.
- Pagatavo plaučolu. Uzvāra katliņā ūdeni, pievieno etiķi, samaisa ar karoti, izslēdz uguni, pārsit olu un uzmanīgi, lēnām ieslidina to ūdens virpulī. Atstāj olu ūdenī uz 4 minūtēm, tad uzmanīgi izņem ar putu karoti un liek uz sorgo ar dārzeņiem. Dekorē ar zaļumiem.