Receptes / Zupas

Soļanka ar šampinjoniem: iesaka uztura speciāliste 0
Arta Ciša, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
Šampinjoni,
Kartupeļi,
Burkāni,
Sīpoli,
Ķiploki,
Žāvēta gaļa (liesa),
Vistas giross,
Citrons,
Olīvas,
Kabaču kaviārs (pārdod gatavu),
Tomātu pasta,
2 buljona kubiņi,
Dilles,
Garšvielas (piemēram, končita meksikāņu gaumē).
Pagatavošana
Sarīvē burkānus, sagriež smalkos gabaliņos sīpolus, ķiplokus, šampinjonus – šķēlītēs, gaļiņu, citrona šķēlītes, apcep atsevišķi visas sastāvdaļas nelielā eļļas daudzumā, liek vārīties ūdeni (aptuveni 1/3 katliņa), kad uzvārījies, ieber kartupeļus, burkānus, sīpolus, ķiplokus, nedaudz pavāra (bet īsu laiku, sevišķi, ja kartupeļi sagriezti nelielos gabaliņos, lai nejūk ārā).
Sajauc buljona kubiņus ar vārošu ūdeni, samaisa, pievieno zupai. Liek šampinjonus, abu veidu gaļiņas, kabaču kaviāru, tomātu pastu, pievieno garšvielas, pavāra nedaudz, pārbauda, vai kartupeļi mīksti, un… gatavs.
Pasniedz ar kaltētām dillēm, citrona šķēlītēm un olīvām.