Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Šķiņķī ietīti kartupelīši 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 500 g jauno kartupelīšu
- 200 g plānu kūpināta šķiņķa šķēlīšu
- 2 gurķi
- sauja bazilika lapiņu
- saišķītis diļļu
- sāls, pipari
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Rūpīgi nomazgātus kartupeļus izvāra, nokāš, nosusina un nedaudz apcep sakarsētā eļļā.
- Dilles sasmalcina un tajās apviļā apceptos kartupelīšus.
- Katram aptin šķiņķa šķēlīti, ko sasprauž ar koka irbulīti. Uz tā uzsprauž bazilika lapiņu un gurķa šķēlīti. Pārkaisa sāli un piparus.