Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Viktorija Kožemjakina
Sirsniņdienai! Sulīga burkānkūka ar krēmsieru un ogām 0
Vēlies Valentīndienā pārsteigt savu mīļoto ar gardu pārsteigumu? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” piedāvā burkānkūkas recepti!
Sastāvdaļas
- 150 ml rapšu eļļas
- 50 g cukura
- 120 g brūnā cukura (var izmantot balto)
- 3 olas
- 20 g vaniļas cukura
- 210 g pilngraudu kviešu miltu
- 1,5 tējk. kanēļa
- 1 tējk. sodas
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sāls
- 240 g smalki sarīvētu burkānu
- 50 ml paniņu
- Sauja rupji sakapātu valriekstu
- Sauja rozīņu
- 180 g krēmsiera
- 150 g rikotas siera
- 1 ēdamk. medus
- 1/2 tējk. kanēļa
- Ogas rotāšanai
Pagatavošana
- Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā. Pievieno rīvētus burkānus, samaisi. Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.
- Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.
- Cep cepeškrāsnī (160 C grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu – iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.
- Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Pagatavo krēmu – saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles. Rotā ar ogām. Labu apetīti!