Receptes / Uzkodas

Foto: Viktorija Kožemjakina
Sīpolu gredzeni alus mīklā 0
Autore: Jevgēnija Jansone
Sastāvdaļas
- 3 lieli sīpoli
- 150 g kviešu miltu
- 1/2 tējk. sodas
- 200 ml alus
- Rapšu eļļa vārīšanai
- Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas
Pagatavošana
- Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.
- Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas). Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.
- Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.
- Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē – eļļai nav jādūmo). Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā. Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).