Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Siltie pupiņu salāti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Pākšaugi – gan pupiņas, gan zirņi – ir bagātīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu un minerālvielu avots, tajos netrūkst arī vitamīnu. No tiem pagatavoti ēdieni ir sātīgi un ar lielu enerģētisko vērtību. Kādēļ lai kaut ko nepagatavotu no pupiņām?!
Sastāvdaļas
- pupiņas – 250 g
- konservēti sagriezti tomāti savā sulā – 250 g
- konservēta kukurūza – 200 g
- paprika – viena maza vai puse no vidējas
- ķiploks – 1 daiviņa
- saldais krējums – 100 ml
- kaltēts majorāns – 1 ēdamkarote
- malti melnie pipari – pustējkarote
- sāls – 0,5–1 tējkarote
Pagatavošana
- Pupiņas izmērcē un izvāra mīkstas. Papriku sagriež sīkos salmiņos. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.
- Visas salātu sastāvdaļas liek katlā un uzkarsē. Pievieno garšvielas, noslēdz uguni un ļauj salātiem pastāvēt 10 minūtes. Pasniedz siltus!