Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK

Siļķe dzērveņu marinādē 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazsālītu siļķu (veselu)

Marinādei:

  • 100 ml dzērveņu sulas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • krustnagliņas
  • koriandrs
  • kanēlis
  • sāls

Pagatavošana

  1. Siļķes iztīra, nogriež galvu un izfilē, novelk arī ādu. Visas marinādes sastāvdaļas uzvāra un atdzesē.
  2. Zivis sagriež gabalos un pārlej ar pagatavoto marinādi. Ļauj 1–2 stundas ievilkties, kaut smarža ir tik vilinoša, ka marinēto siļķi varētu uzreiz apēst.
SAISTĪTĀS RECEPTES