Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Siera un kāpostu sacepums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu kāpostu
  • 2 sīpoli
  • 400 g rīvēta siera
  • 100 g sviesta vai speķa
  • 4 olas
  • rīvmaize
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kāpostus un sīpolus sasmalcina. Katlā izkausētās taukvielās apcep sīpolus, pievieno kāpostus un maisot karsē. Pielej nedaudz buljona vai ūdens, pieber sāli un, šad tad apmaisot, sautē, līdz kāposti ir mīksti.
  2. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, liek sautētos kāpostus kārtām ar sieru. Olas sakuļ, pieliek sāli, piparus un pārlej veidnē sakārtotajiem produktiem.
  3. Virsmai pārliek plānas speķa šķēlītes vai sviesta gabaliņus. Liek cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES