Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Siera un kāpostu sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg svaigu kāpostu
- 2 sīpoli
- 400 g rīvēta siera
- 100 g sviesta vai speķa
- 4 olas
- rīvmaize
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Kāpostus un sīpolus sasmalcina. Katlā izkausētās taukvielās apcep sīpolus, pievieno kāpostus un maisot karsē. Pielej nedaudz buljona vai ūdens, pieber sāli un, šad tad apmaisot, sautē, līdz kāposti ir mīksti.
- Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, liek sautētos kāpostus kārtām ar sieru. Olas sakuļ, pieliek sāli, piparus un pārlej veidnē sakārtotajiem produktiem.
- Virsmai pārliek plānas speķa šķēlītes vai sviesta gabaliņus. Liek cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.