Receptes / Saldie ēdieni

Foto: no privātā arhīva
Kā ātri pagatavot izcilu siera kūku? 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- Pamatnei: 2 paciņas Selgas cepumu
- 200 g sviesta
- Siera masai: 500 g siera Mascarpone
- 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
- 400–500 g melleņu
- 1 paciņa želatīna
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Kārto kūkas formā ar augstām malām, liek ledusskapī, lai atdziest.
- Masai sablendē sieru, iebiezināto pienu un mellenes, pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu. Rūpīgi iemaisa.
- Masu lej uz cepumu pamatnes. Ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
- Dekorē ar ogām.