Receptes / Saldie ēdieni

Foto: no privātā arhīva

Kā ātri pagatavot izcilu siera kūku? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • Pamatnei: 2 paciņas Selgas cepumu
  • 200 g sviesta
  • Siera masai: 500 g siera Mascarpone
  • 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
  • 400–500 g melleņu
  • 1 paciņa želatīna

    Pagatavošana

    1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Kārto kūkas formā ar augstām malām, liek ledusskapī, lai atdziest.
    2. Masai sablendē sieru, iebiezināto pienu un mellenes, pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu. Rūpīgi iemaisa.
    3. Masu lej uz cepumu pamatnes. Ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
    4. Dekorē ar ogām.
      SAISTĪTĀS RECEPTES