Receptes / Pamatēdieni

Publicitātes foto

Šefpavāra Džeimija Olivera recepte – dārzeņu sautējums franču gaumē 0

No paleolīta laikmetā gatavotās mamutu gaļas uz ugunskura līdz mūsdienu šefpavāru molekulārās gastronomijas mākslai – gatavošana ir bijusi svarīga un populāra nodarbe kā pagātnē, tā arī mūsdienās. Pasaulē nepārtraukti tiek izdotas jaunas pavārgrāmatas, kā arī dažādi šefpavāri bieži vien kļūst par televīzijas raidījumu zvaigznēm.

Gatavojot mūsdienās, noteikti var ne tikai pabarot sevi un tuviniekus, bet arī radoši izpausties, radot īstus meistarstiķus. 25. septembrī otrpus okeānam, ASV, svin Gatavošanas dienu, tādēļ arī kanāls “FOX Life” par godu tai aicina ikvienu pagatavot īstu rudens maltīti pēc slavenu šefpavāru receptēm!

Lūk, slavenā šefpavāra recepte dārzeņu sautējums no rudens veltēm!


Sastāvdaļas

  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 baklažāni
  • 3 kabači
  • 3 sarkanās vai dzeltenās paprikas
  • 6 tomāti
  • 15 grami svaiga bazilika
  • Olīveļļa
  • Daži zariņi svaiga timiāna
  • 400 grami sasmalcināti tomāti bundžiņās
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • Puse citrona

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež sīpolus daiviņās, pēc tam nomizo un smalki sagriež ķiplokus. Sagriež baklažānus, kabačus, papriku sasmalcina aptuveni 2,5 cm lielos gabalos. Rupji sagriež tomātus. Atlasa bazilika lapas un noliek malā, pēc tam smalki sagriež pāri palikušos kātiņus.
  2. Lielā pannā vai katlā uz vidējas uguns uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas, pievieno sakapātus baklažānus, kabačus un paprika. Cep apmēram piecas minūtes, vai līdz tie ir mīksti.
  3. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus ar bazilika kātiņiem un timiāna lapām. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Dārzeņus liek atpakaļ pannā un iemaisa svaigos un konservētos tomātus, pievieno balzamiko etiķi, šķipsniņu jūras sāls un melnos piparus.
  5. Labi samaisa, pārklāj pannu ar vāku un sautē uz lēnas uguns 30 līdz 35 minūtes.
  6. Saplēš bazilika lapiņas, smalki sarīvē citrona miziņu un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Pasniedz ar maizi vai tvaicētiem rīsiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES