Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Sātīgs ēdiens, kurā maz kaloriju: pupiņas ar vistas fileju tomātu mērcē 0

Šis ir mazkaloriju ēdiens, kas ir patiešām garšīgs, turklāt, lai to pagatavotu, nav ilgs laiks jāpavada virtuvē. Izcils gadījumos, kad jāpagatavo gardas pusdienas visai ģimenei.

Sastāvdaļas

  • Konservētas sarkanās pupiņas – 250 grami
  • Vistas fileja – 400 grami
  • Šampinjoni – 150 grami
  • Burkāni – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab. (vidēji liels)
  • Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
  • Sāls, pipari – pēc garšas
  • Augu eļļa – cepšanai

Pagatavošana

  1. Nelielos kubiciņos sagriež vistas fileju.
  2. Nomizo un pusšķēlītēs sagriež sīpolu.
  3. Nomizo un smalki sakapā vai uz rupjās rīves sarīvē burkānu.
  4. Nomazgā sēnes, sagriež pusītēs.
  5. Ņem vidēja izmēra katlu un tajā kārto: sagrieztos sīpolus (biezā kārtā), pupiņas, burkānus un sēnes.
  6. Pārlej visam pusglāzi verdoša ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas un uz vidēji lēnas uguns sutina 10 minūtes.
  7. Tikmēr uzkarsē pannu un nelielā eļļas daudzumā apbrūnina vistas fileju. Pevieno sāli un piparus pēc garšas.
  8. Pēc tam sagatavoto vistas fileju pievieno pārējām sastāvdaļām katliņā un sutina vēl 2-3 minūtes. Ja nepieciešams, pasāla un pievieno piparus.
  9. Pasniedz ar iecienītākajām piedevām: vai ar vārītiem kartupeļiem, vai rīsiem, vai griķiem un salātiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES