Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Sātīgs ēdiens, kurā maz kaloriju: pupiņas ar vistas fileju tomātu mērcē 0
Šis ir mazkaloriju ēdiens, kas ir patiešām garšīgs, turklāt, lai to pagatavotu, nav ilgs laiks jāpavada virtuvē. Izcils gadījumos, kad jāpagatavo gardas pusdienas visai ģimenei.
Sastāvdaļas
- Konservētas sarkanās pupiņas – 250 grami
- Vistas fileja – 400 grami
- Šampinjoni – 150 grami
- Burkāni – 2 gab.
- Sīpols – 1 gab. (vidēji liels)
- Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana
- Nelielos kubiciņos sagriež vistas fileju.
- Nomizo un pusšķēlītēs sagriež sīpolu.
- Nomizo un smalki sakapā vai uz rupjās rīves sarīvē burkānu.
- Nomazgā sēnes, sagriež pusītēs.
- Ņem vidēja izmēra katlu un tajā kārto: sagrieztos sīpolus (biezā kārtā), pupiņas, burkānus un sēnes.
- Pārlej visam pusglāzi verdoša ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas un uz vidēji lēnas uguns sutina 10 minūtes.
- Tikmēr uzkarsē pannu un nelielā eļļas daudzumā apbrūnina vistas fileju. Pevieno sāli un piparus pēc garšas.
- Pēc tam sagatavoto vistas fileju pievieno pārējām sastāvdaļām katliņā un sutina vēl 2-3 minūtes. Ja nepieciešams, pasāla un pievieno piparus.
- Pasniedz ar iecienītākajām piedevām: vai ar vārītiem kartupeļiem, vai rīsiem, vai griķiem un salātiem.